Agenda >  Kerstconcert 14 dec

donderdag 14 december 2017

Familie-Kerstconcert tbv kankerbestrijding in Almkerk

In de Gereformeerde kerk te Almkerk zal op donderdag 14 december prachtige kerstmuziek klinken. Er wordt dan een groots Familie-Kerstconcert ten bate van kankerbestrijding georganiseerd. De opbrengst van deze avond is bestemd voor de stichting Lymph&Co, waarvan Bernhard van Oranje oprichter en bestuurder is.
Deze stichting financiert onderzoek naar Lymfeklierkanker.
Eén van de deelnemende koren aan dit concert is Inspire2liveChoir uit Alblasserdam o.l.v. Peter Overduin. Dit koor, met als grote inspirator dirigent Peter Overduin, geeft jaarlijks meerdere concerten met als doel zo veel mogelijk fondsen te genereren voor onderzoek tegen kanker. Voor 2017 staat de teller op €49.620,- en die tikt nog (veel) verder...

Met deze concerten wordt het motto "er zit muziek in de strijd tegen kanker" weg erg letterlijk samengevat. De organisatie van het concert heeft zich verder verzekerd van de medewerking van regionaal en landelijk bekende musici, die vaak te horen en te zien zijn in het EO programma "Nederland zingt". De mannenkoren van dirigent Johan den Hoedt, o.a. mannenkoor Onderling Genoegen uit Nieuwendijk zullen een deel van hun gezamenlijke en uitgebreide repertoire in dit concert laten horen.
Koren en solisten die deze avond hun beste beentje zullen voorzetten zijn:
Peter- Inspire2liveChoir uit Alblasserdam
o.l.v. Peter Overduin;
- Chr. Mannenkoor Rotterdam-Zuid,
- Regionaal Brandweermannenkoor ZHZ en
- Mannenkoor Onderling Genoegen, N'dijk,
allen o.l.v Johan den Hoedt;
- Annelies Schep, sopraan;
- Anton Weeren, trompet;
- Hans Veldhuizen, vleugel en
- André de Jager, orgel.
Zie ook www.inspire2livemusic.nl

Het concert begint om 20.00 uur (de kerk gaat een half uurtje eerder open) en de toegangs-prijs is € 10,- p.p. (t/m 12 jaar € 5,- p.p.)
Inlichtingen en kaarten: karinoverduin@hotmail.com of 06-40090921.
Kaarten kunt u ook bestellen bij Ad van Andel, andelaj@planet.nl, of 06-54297211 en verder bij de koorleden en 's avonds aan de kerk.
Het belooft een prachtige avond te worden die u het best maar meteen in uw agenda noteert:
Donderdag 14 december, Familie-Kerstconcert Gereformeerde kerk Almkerk, Voorstraat 16, Almkerk, 20.00 uur.